fbpx
Title Image

El projecte

Home  /  El projecte
Sala A
Sala B
RAD i Autoritzada

El projecte de l’Escola de Dansa Solsona

El projecte Escola de Dansa Solsona és un projecte il·lusionant, perquè va néixer de la passió d’una gran professional i coreògrafa, Fina Comas, la seva directora, i amb la vocació de difondre la cultura de la dansa i l’aprenentatge dels diferents estils o modalitats a Solsona i al Solsonès.

 

Escola de Dansa Solsona té per objectiu :
Proporcionar formació en dansa mitjançant els principis de pensament crític, respecte, disciplina i col·laboració per transmetre plenament la importància de cada element dins de la forma d’aquest art.

Escola de Dansa Solsona proporcionarà un entorn propici perquè cada individu es descobreixi, explori els seus talents i capacitats i es desenvolupi com un artista lliure en el seu pensament.

Es farà èmfasi en l’execució i l’enfortiment, adequats per l’edat de l’alumne/a, de la tècnica clàssica, i una estimació mental per a tots els estils i formes de dansa que s’ensenyin i treballin a l’escola.

Cada estudiant desenvoluparà una ètica impecable, un procés de pensament disciplinat, una ment creativa i una flexibilitat que ho portarà, amb ell/ella, al llarg de tots els aspectes de la seva vida.

El Projecte Escola de Dansa Solsona manté  dues línies de treball pedagògiques i una de recreativa per a adults i sèniors:

  • Una que va dirigida a l’alumnat que simplement fa una activitat lúdica: la dansa amateur: Dansa Clàssica, Moderna, HipHop o Contempo.
  • Una altra que va dirigida a l’alumnat que vol fer una carrera professional de dansa. Per això, som una Escola Autoritzada del Departament d’Ensenyaments de la Generalitat de Catalunya, RESOLUCIÓ EDU/1371/2021, de 5 de maig, del DOGC: Codi 25020276 i també, ho som de la Royal Academy of Dance de Londres Codi 141541La RAD està reconeguda per atorgar qualificacions en el marc de qualificacions regulades europees (RQF).
  • I una darrera de recreativa enfocada als adults i sèniors. Inclou l’Esport Adaptat (cadira de rodes)

Seguint, doncs, aquest itinerari formatiu, L’Escola de Dansa de Solsona desenvoluparà el seu propi projecte curricular, sempre a partir dels objectius i continguts de les matèries que s’exigeixen per poder accedir a nivells professionalitzadors, mitjançant una programació feta pel propi centre. Aquesta programació també inclourà en l’especialitat de dansa clàssica, el sistema d’aprenentatge de la Royal Academy of Dance, un sistema de reconegut prestigi Internacional i considerat com un dels pioners i més efectius en l’aprenentatge de la dansa clàssica.


L’Escola de Dansa Solsona desenvoluparà el seu propi projecte anual, per mitjà de:

  • Claustre mensual de professors.
  • Reunió amb els pares i entrevistes individuals, si calen.
  • Proves de capacitat i seguiment de l’alumne/a.
  • Entrega d’informe de l’alumne als pares 1 cop l’any.
  • Mostra de final de curs, amb el Festival al Teatre i altres actuacions de l’alumnat.