fbpx
Title Image

JOVE BALLET SOLSONÍ

Home  /  JOVE BALLET SOLSONÍ
Jove Ballet Solsoní una companyia de dansa amb de talent .
Jove Ballet Solsoní un grup de ballarins i ballarines amb talent, actualment de 12 a 18 anys
#joveballetsolsoní, un grup amb talent

ALGUNS MOMENTS DEL GRAN VIATGE DE LA DENT DE LLEÓ

Jove Ballet Solsoní

QUI ÉS EL JOVE BALLET SOLSONÍ.

Iniciat l’any 2010, a l’Escola de Música de Solsona per la professora i coreògrafa Fina Comas. Un grup de noies joves, es van iniciar amb un treball més professional amb més hores setmanals de treball. El contingut del treball a més de tècnic, va ser creatiu, expressiu i control de l’espai i l’escena. El JBS ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria, molts premis per la seva participació en concursos i competicions de dansa, però el que més valorem és poder participar en tots els actes culturals del nostre entorn, tant si ens ho demanen des de l’associacionisme o del món artístic o de l’espai més solidari.

El 2012 es va crear l’Escola de Dansa Solsona, dirigida per Fina Comas i les joves ballarines van seguir treballant en la mateixa línia en el nou entorn. Va ser l’any 2014 quan es va constituir legalment, un mes de març, el primer Jove Ballet Solsoní. I es va estrenar el primer treball.

La companyia va néixer amb el doble objectiu de donar visibilitat al treball dels seus joves ballarins, que des de feia més de tres anys havien estat entrenant entre set i vuit hores setmanals, i introduir la disciplina de la dansa a la comarca. “De la mateixa manera que un pintor no té sentit si no pot exposar davant d’un públic, uns ballarins no tenen sentit si no poden mostrar el seu treball”.

Apostem per animar a tots els ballarins a esforçar-se per l’excel·lència i gaudir del viatge al llarg del camí. Creiem que cada ballarí té la capacitat d’incrementar el seu benestar físic, emocional i intel·lectual a través del nostre programa de ball. El nostre objectiu és proporcionar instruccions de dansa de qualitat, en un ambient acollidor i familiar. JBS, promou una forta confiança en si mateix als ballarins i ballarines, respecte pel company i als altres, disciplina i estima a través de la dansa. Inspirem a cada ballarí a trobar la creativitat dins d’ell mateix perquè “ballem per explicar una història”.

També, abordem la dansa des d’una perspectiva basada en conceptes. En lloc de centrar-nos només en les tècniques tradicionals, per això, ensenyem la dansa actual a través dels elements de l’espai, el temps, el cos, l’esforç, el moviment i la forma. Amb aquest enfocament conceptual, els estudiants aprenen tècnica moderna, improvisació, coreografia, comunitat, consciència somàtica i consciència musical. A mesura que s’introdueixen altres tècniques i estils, explorarem com donen suport a les àrees d’èmfasi anteriors.

El 22 de març es va estrenar el primer repertori: “Pinzellades”. Llavors formaven la companyia 13 ballarines i un ballarí, d’entre 13 i 28 anys. Va ser un èxit, i es va representar també fora de Solsona I del Solsonès.

El segon treball “KOR” , més modern I amb la presentació del Petit Ballet Solsoní, es va estrenar el 30 d’abril de 2016. Un espectacle basat en les emocions humanes. Algunes de les peces van tenir gran ressò en competicions professionals de dansa, com la “Por” o “L’Alegria”. La “Felicitat” va ser el ball més explotat. El grup era el mateix que a Pinzellades.

Actualment, el Jove Ballet Solsoní, s’ha rejovenit del tot. Els components actuals tenen entre els 14 I els 17 anys. Són 14 ballarines I 2 ballarins. Són els membres del Petit Ballet que van actuar al KOR. Per a ells, la confiança i l’autoconeixement són temes clau, juntament amb l’empatia, la realització i l’expressió energètica. Se’ls demana als ballarins que pensin en si mateixos com artistes i se’ls anima a explorar la dansa de manera independent.

Actualment, 2022- 2023, estem en gira amb el nou espectacle: “El Gran Viatge de la Dent de Lleó”. Adaptació original a la dansa de la coreògrafa Fina Comas, basat en el conte il·lustrat, homònim, d’Anna Terricabras. Estrenada enguany al Teatre Comarcal de Solsona, i representada al Teatre del Casal de Calaf i al Teatre Casal Agramuntí. Estem acordant altres actuacions.

Volem revelar, fomentar i crear oportunitats per a la riquesa de talent i habilitat existent. Per això, de vegades, estudiem altres estils i cultures amb professors visitants. És molt enriquidor pels components del Jove Ballet Solsoní.

El Jove Ballet Solsoní és més que ballar….