fbpx

Blog

Home  /  @DansaSolsona   /  Espai pel dol, al cementiri de Solsona.
Petit Ballet Solsoní

Espai pel dol, al cementiri de Solsona.

El dol, el moment traumàtic d’una pèrdua, van ser els protagonistes del moment. Però també ho van ser els estels i els records. Aquest diumenge, 17 d’octubre al migdia, una part del Petit Ballet Solsoní, ha participat en la inauguració de l’espai per al dol gestacional, perinatal i neonatal del cementiri. La nostra petita contribució va ser un ball “Nuvole Bianche”, amb coreografia de Fina Comas.

Com diu l’Instagram de l’Ajuntament, @ajsolsona, avui #Solsona és una ciutat més justa, sensible i compassiva”, ha expressat l’alcaldessa, @judit_gisbert, en la inauguració de ⭐️l’espai per al dol gestacional, perinatal i neonatal del cementiri. Una setantena de persones s’han aplegat en un acte que, tal com descriu Montserrat Casas, del Servei d’@acompanyament_dol.solsona, “ha entrat directe al cor”. Al voltant de la finestra al cel obra de l’artista @volianna, s’ha aconseguit fer visible l’invisible, aquell que aguditza el dolor de les famílies que pateixen la pèrdua d’un fill durant l’embaràs o just després de néixer en silenci i sovint amb la incomprensió de l’entorn.

🗣@estervila119 ha compartit amb el públic la seva experiència com a mare que ha viscut aquest moment traumàtic. Ha celebrat aquest pas endavant de la ciutat, però ha volgut recordar que “encara hi ha molta feina per fer per conscienciar tothom, començant pels professionals sanitaris, i per adaptar els protocols hospitalaris i psicològics”.

🩰La càrrega emotiva dels parlaments s’ha reforçat amb una coregrafia del Petit Ballet Solsoní (@dansasolsona) i les 🎶actuacions musicals de Laura Ribó i Mònica Brunet, alumnes de l’@emmsolsona.

➡️Han aprofitat per explicar la seva tasca @acompanyament_dol.solsona i @littlestarscatalunyacentral, que han posat de relleu la importància d’emergir del silenci i que les persones afectades puguin compartir la seva experiència amb d’altres que també l’han viscut. L’acte d’avui també ha tingut el suport del Servei de @suportaldol de Ponent.

⭐️Les famílies que hagin patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal poden sol·licitar un estel artesanal personalitzat (obra de @vicencjane) a l’OAC de l’Ajuntament per enganxar, posteriorment, en aquest monument.

#joves #examensRAD