fbpx
Title Image

Blog

Home  /  @DansaSolsona   /  Un dia per recordar: les celebracions de la Diada de Catalunya a la plaça Ramon Llumà de Solsona, Música i Dansa.

Un dia per recordar: les celebracions de la Diada de Catalunya a la plaça Ramon Llumà de Solsona, Música i Dansa.

Un afer de música, dansa i orgull català

Dissabte dia 10

El dissabte 10 de setembre es va viure d’una altra manera la bulliciosa plaça Ramon Llumà de Solsona. No era només un dissabte més; va ser la Diada de Catalunya, un dia que marca la celebració de la cultura i el patrimoni català. I què podria encapsular millor aquest esperit que una vetllada plena de música y dansa que va reunir la comunitat.

La plaça: bulliciosa i desbordada
Dir que la plaça estava plena de gom a gom seria un eufemisme. Amb un ambient ple d’expectació i d’orgull, difícilment es trobava lloc per deixar caure un agulla. Famílies locals, turistes i entusiastes de la cultura van omplir tots els espais disponibles, els seus ulls centrats en l’escenari improvisat que hi havia davant de la Biblioteca.

El geni melòdic: Ivan Dach
La festa va començar amb el parlaments i l’aportació gràfica de la Pilarín Bayés. Després, la música en directe de l’ Ivan Dach, estimat director de l’escola de música L’Àtic Taller Musical. Amb la tècnica del tapping, aviat, es va omplir l’aire de melodia, captant l’essència de cada nota. Era com si la mateixa música estigués narrant un ric tapís de les històries.

Coreografia Encisadora: Fina Comas
El ball, una forma tan expressiva com qualsevol llengua parlada. La coreografia de les dues peces de dansa presentades ha estat elaborada amb enginy, tenint en compte la superficie del terra, per Fina Comas, la directora de l’escola Dansa Solsona. Amb cada moviment, els ballarins semblaven articular les emocions, els reptes i els triomfs del poble català. La coreografies, van fusionar la música i la dansa.

Les estrelles del vespre: Ariadna Viladrich i Ovidi Orrit
Ariadna Viladrich i Ovidi Orrit, alumnat avançat de l’escola i membres del Jove Ballet Solsoní, van interpretar aquestes intricades coreografies, que van demostrar per què es consideren alguns dels talents més prometedors del Solsonès. La seva sincronització amb la música era impecable, les seves expressions, captivadores, i la seva energia, electritzant. Va ser més que música i dansa; va ser una narració donada a la vida per talents excepcionals.

Un cop d’ull al futur: el concurs de dansa CND 2023
Quan van concloure les actuacions, es va anunciar que l’Ariadna i l’Ovidi portaran el seu talent a un escenari encara més gran: les finals europees del Concurs de Dansa CND 2023 que arribaran aquest novembre. I si les seves actuacions a la Diada de Catalunya són un indici, sens dubte són candidats a tenir en compte.

Una nit per recordar
A mesura que la multitud es va dispersar, el sentiment de comunitat i l’orgull cultural compartit es perdurava en l’aire. Les celebracions de la Diada de Catalunya a la plaça Ramon Llumà de Solsona potser s’han acabat, però els records creats, sens dubte, quedaran encisats per tots els assistents. Per molts anys més de celebració del ric patrimoni de Catalunya i per als increïbles artistes com Ivan Dach, Fina Comas, Ariadna Viladrich i Ovidi Orrit, l’Orfeó Nova Solsona i la Pilarín Bayés, que li van donar vida.