fbpx

Blog

Home  /  @DansaSolsona   /  Dia Mundial del Càncer a Solsona

Dia Mundial del Càncer a Solsona

Dia Mundial del Càncer es celebra a Solsona el proper divendres dia 4 de febrer, Fènix s’afegeix a la convocatòria anual que la Unió Internacional  Contra el Càncer (UICC) organitza amb el lema «Per una atenció més justa», incidint en la desigualtat i amb la proposta que cal actuar individualment o col·lectivament,  més enllà del dia senyalat.

Dia Mundial del Càncer
Dia Mundial del Càncer

La meitat de la població mundial, no te accés als serveis sanitaris essencials i la realitat ens diu que, en funció de la persona que sigui i on visqui, pot suposar la diferència entre la vida i la mort.

Desprès del parèntesi obligat per la covid, aquest any es reprèn la celebració comptant amb la col·laboració del Banc de Sang i de Teixits, empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i de l’Associació de Donats de Sang del Solsonès, per tal de sensibilitzar a la població sobre la  donació de medul·la òssia. Un tipus de donació que es imprescindible per a molts pacients amb leucèmia i mieloma múltiple.

Dia Mundial del Càncer, actuació del @joveballetsolsoní, "per una atenció més justa" i la "donació de medul·la òssia"
Dia Mundial del Càncer, actuació del @joveballetsolsoní

L’acte tindrà lloc a Solsona, a la plaça Ú d’Octubre, davant la sala polivalent, a les 18h i es preveu la lectura d’un manifest, a càrrec de la Sra.  Sonia Juncosa, comptant amb  la participació de l’Escola de Dansa de Solsona, amb actuació del Petit Ballet Solsoní, el Team de Hip Hop i el Jove Ballet Solsoní. A més Fènix posa a disposició una llibreta on es recull missatges d’esperança destinats a pacients oncològics i que l’associació preveu en el futur, editar.