fbpx

Blog

Home  /  @DansaSolsona   /  Festival de Dansa 2022 #Solsona

Festival de Dansa 2022 #Solsona

festival de dansa 2022 ballarina de #escoladedansasolsona
festival de dansa 2022 ballarina Maria Vitutia

Més de 1000 persones es van deixar seduir pel Festival de Dansa de l’Escola de Dansa Solsona de Fina Comas.
Aquest passat cap de setmana, 18 i 19 de juny, a la Sala Polivalent de Solsona, amb la col·laboració de l’Excm. Ajuntament va tenir lloc el Festival de Dansa número 10 de l’escola.

El Festival anual de dansa de l’Escola de Dansa Solsona de Fina Comas, és més que un macro-festival de final de curs, es tracta d’una experiència que s’ha de viure. Per l’alumnat és una oportunitat especial per participar en un espectacle de gran format adreçat als familiars i amics de l’escola, i també al públic de Solsona i Solsonès en general.

En totes les actuacions es nota el tarannà creatiu dels professors, que ens endinsen en aquest món fantàstic de les seves obres originals i on el talent de tot l’alumnat de l’escola de dansa ens convida a somiar. És un espectacle inoblidable. Cada any se supera l’anterior.

Les coreografies de dansa urbana van ser creades pel Sergi Segura, professor des de fa tres anys de l’escola i ballarí professional de HipHop en actiu. Les danses urbanes combinaven diferents estils amb un ritme trepidant, molta simetria, i una explosió de moviment. Els urban dancers de competició, G’12 Wild Feed, que va quedar 2n al Campionat de HipHop de Girona, es va lluir amb una gran exhibició d’energia i esforç.
La Nàdia Pesarrodona, ballarina professional en actiu de dansa contemporània i professora de l’escola els darrers 3 cursos, va pensar les coreografies de les actuacions de contempo. Les ballarines van jugar amb el terra, i el color de la llum, amb una gran expressivitat en els moviments i les acrobàcies. L’espectacle va ser al·lucinant. Hi va participar tot l’alumnat de contemporani, i tots es van poder lluir.
La dansa clàssica, neoclàssica i lírica, van tenir a Fina Comas com a coreògrafa. Ella va imaginar, dissenyar i dirigir tot el Festival de Dansa i a més, va concebre les actuacions dels diferents grups que ella ensenya. Des de ballarins i ballarines de 3 anys fins al Jove Ballet Solsoní, passant pel Petit Ballet Solsoní. Les diferents i originals interpretacions de cada actuació van mostrar el procés d’aprenentatge de la dansa. Cada grup tenia més tècnica que l’anterior i feia figures i moviments de més dificultat. Grau a Grau , fins els nivells professionals, van anar actuant i mostrant el talent i el nivell de cadascú.

Us volem explicar que la Dansa és creativitat i pura expressió física. Sigui la disciplina que sigui. El cos és l’instrument per expressar. A través de la pràctica de la dansa, els nens i nenes , els nois i les noies, desenvoluparan la seva imaginació, es deixaran anar i aprendran a conèixer millor les possibilitats i la naturalesa del seu propi cos.
Amb la guia i l’estímul del nostre professorat expert i titulat, en un entorn adequat i segur, la dansa pot ser un suport increïble per al creixement de les persones. Cal esmentar, a més, que els infants i els joves que aprofundeixen en disciplines de tipus artístic solen exhibir també un millor rendiment acadèmic.
Els audiovisuals, ja característics de les actuacions de l’Escola de Dansa Solsona, també van tenir els seus moments de lluïment.
Aquest any no es va poder disposar de bar, però gràcies al Restaurant Jovaly  de Solsona, tots els participants van tenir tota l’aigua que van necessitar i no van passar set, tot i la calor que feia.
Amb la sala plena i entregada, l’hora i mitja d’espectacle va passar volant. Va ser tan variat i distret que es va fer curt.
L’escola i l’equip de professors, volen donar les gràcies a les famílies, a l’alumnat i als simpatitzants assistents que any rere any dipositen la seva confiança en la professionalitat i bon treball de l’Escola de Dansa Solsona de Fina Comas. Unes bones vacances i fins a la Gala de Nadal.

Les imatges són cedides per Aida Majoral de Petits Fotografia de Solsona.,